Itellos historia - hur allting började

Itello har vuxit snabbare än vi någonsin hade kunnat drömma om. När vi startade Itello i januari 2003 var det vanligaste alternativet i branschen att utveckla sina system själv. Då var vi ett tiotal pionjärer, ett decennium senare passerade vi 100 medarbetare. Idag fortsätter Itello att växa - i allt snabbare takt.

Vår idé var att sätta en helt ny standard för hela finans- och försäkringsbranschen genom att skapa ett system, en produkt, med löpande releaser som skulle kunna användas av alla aktörer inom pension, försäkring och fond. Det var då ett disruptivt sätt att erbjuda verksamhetsstöd för försäkringsbolagen. Då kallade vi oss en standardsystemsleverantör - idag anser allt fler att vi är ett intressant fintechbolag. Vi brinner för samma sak nu som då - att effektivisera administrationen för branschens aktörer.  

Vi har lyckats få stora delar av branschen att förstå fördelarna med branschgemensamma lösningar i ett system, som sedan kan konfigureras efter kundernas behov. För oss på Itello är det helt avgörande att kunderna får vad de förväntar sig av oss – vattentäta system med stor produktbredd och ett långsiktigt ansvar. 

Under det senaste decenniet har Itello varit med om att förändra marknaden för administrativa system. Vi har utmanat etablerade affärsmodeller och skapat en vinnande affärsmodell som vi tror stenhårt på. Fler kunder betyder för oss att fler aktörer blir övertygade om fördelarna med att dela på kostnaderna för att utveckla infrastrukturen i branschen.
Framtiden blir vad vi gör den till. 

Hans von Knorring 
Grundare och VD 2003-2015 för Itello